dividerآرشیو اخبارdividerدوازدهمین جشنواره فناوری نانو
دوازدهمین جشنواره فناوری نانو

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره فناوری نانو صبح پنج شنبه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رضا اردکانیان وزیر نیرو برگزار شد.

سورنا ستاری با بیان اینکه تولید یک محصول نتیجه سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است ادامه داد:  اگر بستر خوبی در این زمینه مهیا شود شاهد تولید محصولات بسیاری می شویم. همانطور که شاهد هستیم علوم‌جدید همچون نانو تحولات زیادی در زندگی ایجاد می کند و باعث کاهش هزینه ها و نوعی میانبر در حوزه فناوری می شود.

وی همچنین ابراز کرد: تا چرخه تجاری سازی به درستی شکل نگیرد در تولید مقاله و پتنت نیز نمی توانیم به خوبی عمل کنیم. سرمایه گذاری روی پژوهش باعث افزایش پتنت و تولید مقالات نیز می شود.

رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با اشاره به توانمندی نیروی انسانی در کشور گفت: نیروی انسانی فوق العاده ای در کشور وجود دارد که بخش دولتی با ایجاد بستر برای بخش خصوصی باید زمینه استفاده از این ظرفیت را در کشور فراهم کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر نیرو در ادامه این مراسم از دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو دیدن کردند.

از فناوری نانو برای کاهش کدورت آب استفاده کنیم

رضا اردکانیان وزیر نیرو در حاشیه بازدید از نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه از فناوری نانو می توان در همه عرصه های کشور به ویژه در بخش آب استفاده کرد گفت: کشور در حال حاضر در مقیاس محدود از محصولات نانویی برای کاهش فلزات سنگین در منابع  آب که آب را با کیفیت مناسب و مطمئن در اختیار مصرف کننده قرار دهد، استفاده می کند.

اردکانیان در ادامه گفت: برای از بین بردن و کاهش نیترات در موضوع نمک زدایی از این فناوری استفاده می شود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه  کشور دسترسی خوبی به منابع آب شور آزاد دارد  گفت: می توانیم استفاده از این فناوری را  توسعه دهیم، همچنین از این فناوری برای کاهش کدورت آب نیز استفاده کنیم.

اردکانیان ادامه داد: با حمایتی که از این عرصه خواهد شد و با توسعه ای که در ارتباط تجارت و این فناوری رخ خواهد داد، امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم به این نقطه برسیم که توجیه اقتصادی و اجتماعی بالاتری دارد.

وزیر نیرو در پایان گفت: این شاخه از علم و فناوری نانو همانند دیگر شاخه ها بذری است که در بستر اخلاقیات رشد می کند. هر چقدر پایبندی به اخلاقیات و اخلاق حرفه ای را توسعه دهیم می توانیم از ثمرات رشد این فناوری ها بهره مند شویم .

جشنواره فناوری نانو با حضور ۱۳۹ نهاد فعال از امروز تا ۲۱ مهرماه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران ادامه دارد.

کسب رتبه چهارم دنیا در زمینه تولید علم نانو ،فعالیت ۲۳۹ شرکت دانش بنیان و صنعتی تولید بیش از ۶١٠محصول و صادرات محصولات نانو  به بیش از ۴۰ کشور جهان از دستاوردهای کشورمان در حوزه نانو است .

محصولات این نمایشگاه حوزه های آب و محیط زیست،انرژی ،مراقبت‌های بهداشتی ،خودرو ،ساخت و ساز ،نساجی، نفت و کشاورزی را در بر گرفته است. این نمایشگاه بخشهای مختلفی از جمله پارک‌های علم و فناوری ،مراکز رشد، آزمایشگاهی ، دانشگاهی ،پژوهشگاهی و باشگاه های دانش آموزی را در دل خود جای داده است .

غرفه  نانو مچ با حدود ۳۰ طرح آماده سرمایه گذاری با هدف رفع نیازهای صنعتی با تکیه بر فناوری‌های داخلی یکی از مهمترین بخش‌های  این جشنواره است.

همچنین از کشورهای ترکیه، اتیوپی، عراق، افغانستان، آفریقا، آذربایجان، اندونزی و کشورهای حوزه سی آی اس در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.

در این دوره از نمایشگاه ۳۰ محصول جدید در بخش طرح های نوآورانه حضور خواهند داشت.

شرکت های صنعتی و شبکه تبادل، بخش توسعه فناوری، برنامه های تخصصی B۲B، تورهای دانشجویی و دانش آموزی، کارگاه های آموزشی، حضور دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از دیگر بخش های این دوره از نمایشگاه به شمار می روند.

عکس : حسن سمیعی

منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی